vineri, 7 septembrie 2012

Urgent

Alina Georgiana Ciocan VIII B

Într-o zi de noiembrie, doamna directoare a Şcolii de fete Nr. 654I s-a adresat primarului localităţii, printr-o scrisoare urgentă, rugându-l să atribuie şcolii sale o cantitate de lemne necesare pentru a face căldură în şcoală, deoarece iarna se apropia grăbită şi părea să nu fie prea iertătoare cu frigul.
Neprimind nici un răspuns şi aşteptând în zadar, doamna directoare trimite în decembrie o a doua scrisoare urgentă destinată tot domnului primar în care îl roagă insistent în privinţa cantităţii de lemne necesare instituţiei pe care o conduce. Dar nici de această dată nu se rezolvă nimic.
La ceva timp, făcând o inspecţie în şcoală, revizorul şcolar trimite şi el o scrisoare, către acelaşi domn primar, în care spune că a fost întâmpinat la şcoală de trei profesoare şi de doamna directoare care s-au plâns că şcoala este lipsită de căldură iar starea de sănătate a copiilor este foarte proastă. La rândul său, revizorul cere şi el urgent şi roagă primarul să atribuie şcolii cantitatea de lemne necesară pentru iarnă.
Văzând că situaţia este tot mai gravă şi că domnul primar nu dă nici o atenţie solicitărilor sale, doamna directoare se adresează domnului ministru, plângându-se acestuia că a scris mai multe adrese urgente primarului şi că acesta nu a răspuns în nici un fel nevoilor şcolii. Pentru a dovedi cele spuse, doamna directoare aminteşte faptul că şi domnul revizor şcolar a făcut o inspecţie în şcoală şi poate afirma că şcoala este într-o stare critică.
La aflarea acestor veşti, domnul ministru trimite o scrisoare către domnul revizor şcolar în care îl roagă să facă o anchetă urgentă în şcoală. Primind scrisoare domnului ministru şi făcând ancheta, domnul revizor şcolar îl informează pe domnul ministru că a fost din nou în incinta şcolii iar acolo a găsit pe mai toate persoanele, eleve şi profesoare, cu răceală şi amigdalită, deoarece acum erau în toiul iernii. În aceste condiţii, medicul l-a sfătuit să închidă şcoala. În final, aceasta fiind situaţia, domnul revizor şcolar îl roagă pe domnul ministru să atribuie de la minister cantitatea necesară de lemne pentru şcoală.
Dar, tot într-un final, după atâtea rugăminţi, domnul primar îi trimite un mesaj doamnei directoare a şcolii de fete din localitate că va da instituţiei sale cantitatea necesară de combustibil pentru iarnă. Însă degeaba a mai trimis domnul primar lemnele pentru încălzirea şcolii căci elevele şi profesoarele oricum se îmbolnăviseră, iarna trecuse şi ea de ceva vreme şi şcoala nu mai avea nevoie de lemne. Poate pentru iarna viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu