luni, 31 august 2009

O ţară încântătoare, ţara mea

Iulia Alexandra Cotoi, clasa a VIII-a B
Fiecare dintre noi are o ţară, o patrie pe care o iubeşte şi o respectă. România este patria mea şi a tuturor românilor, o ţară plină cu lucruri frumoase şi legende. Legende cum ar fi cea a Contelui Dracula dar şi întreaga istorie aparte a României impresionează pe orice turist. Mărturii ale acestor frumuseţi deosebite pot fi găsite în bisericuţele de lemn din Transilvania, în varietatea costumelor populare diferite de la o zonă la alta a ţării sau în simplitatea obiectelor de artă populară. Toate acestea fac pe oricine să nu-şi mai dorească să părăsească aceste meleaguri.
Merită să admiraţi tezaurul mânăstirilor din Bucovina, datând din secolul al XVI-lea, să ascultaţi vrăjiţi Rapsodia Română, compusă de George Enescu, inspirată din minunatele teme folclorice româneşti.
Arhitectura meşteşugarilor şi bucătăria populară din tradiţia românească reprezintă o cultură vie cu o valoare unică care îşi cer şi ele atenţia cuvenită. Iar dintre personalităţi, dramaturgul Eugen Ionescu, sculptorul Constantin Brâncuşi şi compozitorul George Enescu sunt doar trei dintre cei care au dus numele României dincolo de hotare.
Patrimoniul cultural al României este unic şi autentic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu