sâmbătă, 17 octombrie 2009

Interviu cu directorul Căminului Cultural

Simona Gheorghiţă, clasa a VII-B,
Emanuel Ciocan, clasa a VII-B,
Mihai Toropu, clasa a VII-B

Domnule Director vă rugăm să ne acordaţi un scurt interviu pentru revista şcolii!

1. De câti ani sunteţi Directorul Căminului Cultural din Işalniţa?
De la 1 octombrie 2004.

2. Povestiţi-ne despre succesele dumneavoastră!
Despre succesele ansamblului sau despre succesele mele ca director?
-Cele ale Ansamblului.
Ultimul mare succes, de fapt cel mai mare succes de până acum, a fost faptul că noi am reprezentat România la unul dintre cele mai mari festivaluri de folclor pentru copii din Europa, cel desfăşurat în Turcia. Alte realizări de care suntem mândrii sunt participarea la Festivalul Internațional de la Herculane, unde am câştigat trofeul festivalului, numeroasele apariții la emisiuni de televiziune, participarea la foarte multe spectacole, la foarte multe festivaluri unde Ansamblul ”Ion Șerban” a fost şi este primit cu aplauze și răsplătit cu aplauze, în final.
3. Spuneţi-ne câteva lucruri despre istoria Căminului Cultural!

Căminul a fost fondat în anul 1934. De atunci ajunsese într-o stare avansată de degradare și a fost reparat aproape în totalitate între anii 1999 și 2003. Chiar dacă reparaţiile au durat ceva timp, acum Căminul arată extraordinar de bine. Avem toate facilitățile și utilitățile necesare, de la aer condiționat și încălzire centrală până la apă curentă, deci avem tot ce ne trebuie.

4. Ce planuri de investiţii aveţi?
Cu investițiile este mai greu, trebuie să vorbim cu Primăria. Eu aș vrea să fac foarte multe. Până acum s-au adus costumele. Acesta este un lucru extraordinar pentru Ansamblu căci fiecare copil are costumul lui, care îl diferențiază total de restul zonelor folclorice ale României.

5. Cum alegeţi copiii care fac parte din Ansamblu?
Copiii nu sunt aleşi de mine ci îi alege maestrul Garoafă. Singurul criteriu care se ia în consideraţie pentru ca un copil să intre la acest Ansamblu de mare valoare este calitatea intrinsecă a copilului. Maestrul Garoafă își dă seama foarte rapid cine poate și cine nu poate să facă față la pregătire, pentru că avem o pregătire foarte, foarte puternică.

6. Ce activităţi vă plănuiţi pentru viitor?
Pentru viitor, principala noastră ţintă este să avem în fiecare an câte o deplasare în străinătate. Mă refer la participarea la marile festivaluri de folclor pentru copii care au loc în mai multe țări. De exemplu, în toamnă suntem invitați la un mare festival de folclor pentru copii ce se desfăşoară în Basarabia. De asemenea, voi trimite un DVD la un festival din Olanda. La acest mare festival de folclor pentru copii cei de la Ansamblul „Opincuța” din Chișinău -care au fost oaspeții noștri a treia zi de Paști- au invitație, iar la începutul lunii iulie vor reprezenta Basarabia acolo. Noi, fiind un ansamblu tânăr, dar foarte, foarte valoros, sunt convins că vom primi invitația de a participa în fiecare an.
Nu în ultimul rând, la noi, în România, participăm ori de câte ori suntem chemaţi la televiziuni, la mari festivaluri, care au loc la Herculane, la Sibiu, la Bistrița-Năsăud… Onorăm toate aceste evenimente cu prezența noastră, pentru că noi avem ce arăta.
-Vă mulțumim pentru interviu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu