duminică, 3 aprilie 2011

Concursul european "Desenează-mi un drept!"

Andreea Corina Bulacu, Elena Lavinia Ilie, Cristina Miţă şi Claudia Florentina Prină, eleve ale clasei a VIII-a A, au participat la cea de-a patra ediţie (2010) a concursului de postere „Desenează-mi un drept!”.
Concursul este organizat de Comisia Europeană şi se adresează tinerilor europeni cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. Aceştia sunt invitaţi să creeze un poster care să ilustreze unul dintre drepturile consacrate de Convenţia cu privire la drepturile copilului.
La acest concurs participanţii sunt împărţiţi în două categorii de vârstă (10-14 ani şi 15-18 ani) şi trebuie să lucreze în echipe de cel puţin patru membrii (Andreea Corina Bulacu, Elena Lavinia Ilie, Cristina Miţă, Claudia Florentina Prină) sub supravegherea unui adult (prof. Petrică Vasile). Lucrările prezentate (termenul limită de trimitere al lucrărilor, 19 martie 2010) fac obiectul unei prime selecţii la nivel naţional, iar cele trei echipe laureate din fiecare categorie de vârstă sunt invitate la o ceremonie de decernare a premiilor organizată în fiecare ţară (începutul lunii aprilie 2010).
Lucrările recompensate cu premiul întâi pe plan naţional, la cele două categorii de vârstă, concurează la o a doua etapă, la nivel european. Cele trei echipe laureate din fiecare categorie de vârstă sunt invitate la Bruxelles (8-10 mai 2010) pentru a petrece un week-end şi a vizita instituţiile europene, precum şi pentru a participa la ceremonia europeană de acordare a premiilor.
Cele mai reuşite lucrări sunt publicate pe site-urile internet ale reprezentanţilor Comisiei Europene în statele membre şi pe portalul Europa. De asemenea, vor putea fi utilizate în cadrul unor viitoare campanii europene.

Mai multe informaţii la adresa:
http://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu